Colombiere-sur-Orb
Door: ivonne
Blijf op de hoogte en volg ivonne
26 Juni 2024 | Frankrijk, Colombières-sur-Orb
Colombieres-sur-orb
Op naar onze vertrouwde omgeving waar we ons huis in de bergen hebben gehad. Colombieres-sur-orb ligt aan de voet van ‘La femme couche’, de slapende vrouw. Een magnifieke rotsachtige berg. Je kunt haar al van verre zien liggen, iedere keer weer geeft het me een blij gevoel. Het gevoel van thuiskomen, mooie herinneringen en geheimen uit vervlogen tijden…
Het was wel even voorzichtig rijden in dit gehucht naar onze nieuwe slaapplek! Onze grote wagen past maar nauwelijks door die nauwe steegjes uit de middeleeuwen, met links en rechts een diepe greppel of een stromend beekje, maar wat een verassing! Een super leuk huis met prachtig onderhouden tuin vol met oleanders, rozen, lavendel en fruitbomen. Ennnn, er is ook nog eens een nieuw aangelegd zwembad. Wow en dat voor onszelf de komende twee weken, jippie!
Het huis is van binnen gemaakt voor kleine mensen, of invaliden want alles is hier heel ruim en laag, als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf tot aan m’n voorhoofd. Zelfs het wasrek is klein, heel apart.
Ik klaag niet hoor, het is eigenlijk wel ontspannend om mijn haar zittend te wassen onder de douche ;-)
Wat ook apart is, is de klok van de oude kerk uit het dorp, de bel luidt soms 1 keer en dan weer 14 keer?! Of de priester is dronken terwijl hij aan z’n touw trekt of er is een andere reden maar gek is het wel!
We zijn hier nu een paar dagen en nog in ontdekkingsfase. Eindelijk hebben we het pad naar de rivier de l’orb gevonden. Het is een verborgen parel, ik kan niet anders zeggen. Je moet er wel wat voor doen want het is een smal paadje over stenen maar het eindigt aan de rivier en heeft zelfs een strandje, echt heel onwerkelijk.
Vanochtend ben ik voor het eerst gaan joggen. Een pittig begin van mijn goede voornemen zo met een graad of 25 maar YES, ik ben gestart!
Verder genieten we van de stilte en hebben we al gezwommen, gegolft en gefietst.
Het is hier gelukkig beter fietsen dan vorige week. Via de mobiele ap ‘kaarten’ is het heel anders fietsen als met ‘googlemaps’. Ik spreek uit ervaring, GEBRUIK GEEN GOOGLEMAPS als je gaat fietsen! We zijn al een paar keer hopeloos verdwaald geraakt. De eerste keer kwamen we in ‘the middle of knowhere’ terecht en lag er een boom over het pad. Moedwillig gedaannaar mijn mening want toen ik rechts van mij keek zag ik allemaal plastic jerrycans in het weiland liggen. Een drugslab in de buurt? We zijn gauw rechtsomkeert gegaan. Detweede keer kwamen we op een onverharde boerenweg uit tussen de wijnranken, bijna niet te doen. Teruggaan was geen optie meer….pfff heuvel op, heuvel af,puffend en met klotsende oksels uiteindelijk thuisgekomen…voor mij geen googlemaps meer als ik ga fietsen!
Morgen fietsen naar het gehucht Le poujol-sur-Orb, 6 kilometer verderop. Er is markt en ik wil graag de kerk zien uit 1646. Even een kaarsje aansteken voor onze dierbaren…
Er schijnt ook een enorm grote kastanje boom te staan…
We blijven ont-dekken ;-)
26 Juni 2024 - 17:07
Manda :
Het is alsof ik er bij ben! Jij kunt het zo heerlijk vertellen!!
26 Juni 2024 - 17:16
Fa:
Wat een prachtige foto’s ook!
27 Juni 2024 - 11:41
Thea En John:
Lieve vrienden duidelijk verslag en een 9,5 voor de fotografie [e-1f44d][e-1f44d][e-1f44d] nog veel plezier in het Franse Big hugs uit warm Spanje [e-1f1ea][e-1f1f8] [e-1f970][e-1f970][e-1f340]
29 Juni 2024 - 11:52
Evert Van Der Starre:
Ivonne heel mooi verslag en foto,s geven een prachtig beeld groetjesEvert