La douce France, Thuiskomen…
Blijf op de hoogte en volg ivonne
04 Juni 2025 | Frankrijk, Lamalou-les-Bains
La Douce France
Na een heel moeilijke en zorgelijke tijd voor ons beiden zijn we vertrokken.
Op naar de Lanquedoc, het katharengebied in het zuiden van Frankrijk.
Klaar voor een welverdiende vakantie. Uitrusten, bijkomen en even geen geregel meer…
Geen artsen, peuten of logen bezoeken, jippie! Karel is weer aardig de ‘oude’ aan het worden en mams gaat al gelukkig meer en meer wennen op haar nieuwe stek in het verpleeghuis.
Na een goede autorit van 6 uur, zijn we gestopt bij Dijon en de volgende dag doorgereden naar Avignon.
Een heel mooi, historisch stadje. Vlakbij ons hotel zijn we met onze fietsen op een bootje gestapt en naar de overkant gevaren. Super leuk om al fietsend deze stad te bewonderen. In de avond hebben we fantastisch gegeten bij restaurant ‘Le Bercail’ , een aanrader. Samen romantisch eten aan de rhone en met uitzicht op de kathedraal, wat wil je nog meer?
De volgende dag kwamen we na een paar uur rijden aan in ons vertrouwde dorp, st Chinian. Hier hebben we een nachtje zoals vanouds bij onze vrienden in Maison du Parc, lepeltje lepeltje geslapen in het ouderwetse bed uit vervlogen tijden. Zo fijn om hier weer te zijn!
In Colombieres sur orb zijn we 10 dagen geweest, dit gehucht ligt aan de voet van het gebergte ‘La femme couchez’ , oftewel de slapende vrouw. Je ziet haar al van verre liggen op de berg, rustig met haar gezicht naar boven en haar haren waaieren naar beneden richting rivier de l’orb.
Vele geheimen zijn er in dit gebied van de katharen en ook vermoed men dat Maria Magdalena hier geweest is. Zouden er nog geschriften hier bewaakt worden? Is de ark van het verbond hier daadwerkelijk verstopt? Wie zal het zeggen, feit voor mij is dat het voelt als krachtgrond en dat het lijkt alsof de tijd hier een andere dimensie heeft. Al mijn zorgen en emoties van afgelopen maanden zijn er in ieder geval uitgekomen. Een paar dagen had ik nodig om mezelf weer te ont- moeten maar vandaag voel ik me verkwikt en weer in verbinding met mezelf, echt super fijn!
Op een markt in Le mons, hier vlakbij zou ik toch zweren dat ik mensen uit vorige levens gezien heb! Zelf hebben ze misschien geen idee maar ze lijken allemaal gereincarneerd met hun warrige haren en getaande gezichten. Geweldig om hier met een wijntje tussen te zitten bij het plaatselijke kunstenaars cafe, ik waande me echt even in de middeleeuwen…
Vanavond gaan we naar een chique restaurant ergens hoog in de bergen. We vieren dan het leven, elkaar en de liefde ;-)
Morgen naar een nieuw adres hier een uur vandaan, heeeel benieuwd.
Ik ben afgegaan op de recensies, het jacuzzibad en de foto’s met uitzicht op de bergen.
Wat me wel een beetje nerveus maakt is dat ik onze gastvrouw moet bellen bij een bepaalde plek en dat ze ons dan verder begeleid naar onze slaapplek?, hmmm apart.
Ik heb dit Karel maar niet verteld….
04 Juni 2025 - 15:57
DEKKER JOHN:
Wederom een ontspannend verslag Ivonne!
Geniet lekker zonder enig stress ! Lieve groet Thea [e-38] John
04 Juni 2025 - 16:02
Ineke:
Mooi, herken je verhaal, ga er zeker nog van genieten!
04 Juni 2025 - 17:19
Mieke:
Geniet maar lekker van elkaar en deze vakantie [e-1f64b][e-1f3fb][e-2640]️
04 Juni 2025 - 18:24
Bart:
Fijn om zo met elkaar er even uit te zijn. Lekker ontspannen en genieten.
04 Juni 2025 - 18:36
Fa:
Heerlijk genieten! Fijn dat julienne maar je zin hebben.
die laatste zin hahahaha doet mij denken aan beelden van een woonboot hahahaha
ben benieuwd!
04 Juni 2025 - 22:08
Mieke Van De Hout:
Wat heerlijk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben! Er tussenuit doet jullie goed; geniet ervan[e-1f618]
05 Juni 2025 - 04:23
Marianne :
Wat fijn dat jullie weer op reis zijn. Haha de volgende slaapplek kan nooit erger zijn dan de woonboot (hoop ik) geniet [e-1f618]
05 Juni 2025 - 07:32
Mirelle:
Fijn dat het weer kan! Mooie herinneringen maken! Geniet ervan. Big hug voor jullie alletwee [e-2764]️[e-2764]️[e-2764]️
06 Juni 2025 - 08:22
Angela:
Oh! Wauw!
ik ga helemaal ‘aan’ op alle mystiek!
Misschien toch ook langs St. Maximin gaan? De Bedevaartsplek voor Maria Magdalena. Daar in de basiliek haar schedel mogen aanschouwen.
Reis graag verder met je mee. Heerlijk!
[e-1f64f][e-1f3fc]