Koh phangan
Door: ivonne
Blijf op de hoogte en volg ivonne
09 Februari 2026 | Thailand, Ko Pha Ngan
Koh phangan, ons paradijs
We zijn al weer bijna een week op ons eiland…
Elke ochtend doen we taichi op het strand en daarna is het afkoelen in het fluweelzachte, heldere water.
Vroeg in de morgen is de zee net een spiegel en zijn we bijna de enige in het water. De geur van gebakken eieren laat onze maag knorren zodat we er toch maar uit gaan. Het is echt heerlijk zo’n ochtend ritueel..
Ik ben inmiddels wel erg verbrand, mijn schouders zijn pijnlijk, ook mijn lip verbrand aan de groene curry en keihard op mijn tong gebeten, tot bloedens toe ….pff en mijn knie doet nog zeer van mijn val bij de olifant.
Mijn lijf werkt even niet mee, ik hou me maar rustig dat is vermoedelijk het beste en ik heb er geen problemen mee ;-)
We hebben onze Haagse vriend Bondi ontmoet en ook familie van hem, een leuk stel waarmee we het goed kunnen vinden. We zijn met z’n allen in de laadbak naar de night market geweest in Thongsala, bij de haven. Geweldig! Het was soms goed vasthouden want de bergen zijn stijl hier op het eiland. De locale markt is een samenspel van kleuren en geuren, het is er een drukte van belang maar heeft een gezellige sfeer waarbij je ogen te kort komt. De meest gekke dingen zijn te koop. Van gehaakte tassen, maffe zonnebrillen tot aan eettentjes met gebakken kwarteleitjes donuts of zelfgemaakt ijs.
Uiteraard hebben Fa en ik goed gescoord. Fa vooral gesuikerde mango voor het thuisfront en ik authentieke Thaise hebbedingen. Bij een Italiaanse pizzabakker heb ik een heerlijke pasta pesto gegeten, met als toetje huisgemaakte tiramisu, ook wel weer eens lekker.
De tocht terug was met een zwoel briesje en een prachtige sterrenhemel.
Op het strand doen we niet veel maar er valt toch van alles te beleven.
Fabienne had de schrik van haar leven, en wij trouwens ook, toen er ineens een kokosnoot naar beneden kwam. De noot viel strak naast haar ligstoel! Ze heeft echt geluk gehad! We zijn het gaan vertellen aan de eigenaar van de desbetreffende palmboom, dat het gevaarlijk is en we hoopten dat hij een aap zou regelen om de kokosnoten eruit te halen, maar hij vind dat ons hotel parasols moet regelen voor de zon zodat wij niet op zijn schaduwrijke stuk strand komen. Tsjaa…
Wat een afschuifsysteem zeg, wat als er iemand de kokosnoot op z’n hoofd krijgt?
Wie is er dan verantwoordelijk? Waarschijnlijk degene die het niet meer na kan vertellen…ieder voor zich en God voor ons allen…
Fa is vandaag met de speedboot gevaren naar koh samui vanaf ons strand, haar koffer werd gedragen en de diva gaat Samui onveilig maken voor 1 nacht waarop ze door vliegt naar Amsterdam. Vol met gedroogde mango’s voor manlief en natuurlijk kadootjes voor de koters die met smart wachten op hun moeder. De tocht met de speedboot was heftig want er waren hoge golven en ze heeft doodsangsten gehad.
We hebben het super gezellig gehad met elkaar en het is best even wennen zo zonder haar.
Nu saampjes verder genieten…
09 Februari 2026 - 14:22
Fabienne:
Zit ik hier eenzaam en alleen op mijn kamer [e-1f62d]
Het was een fantastische reis en onvergetelijke ervaring!
Nu nog een laatste stukje naar mijn liefjes [e-1f970]
Jullie nog lekker genieten samen! [e-2764]️[e-1f64f][e-1f3fc]
11 Februari 2026 - 19:42
Karin:
Wat een avonturen weer. Pas goed op jezelf en op elkaar [e-1f496][e-2764]️[e-1f496][e-2764]️[e-1f496]