Sawadeeka
Blijf op de hoogte en volg ivonne
08 Februari 2019 | Thailand, Bangkok
Op 5 februari vlogen we met Chinees nieuwjaar ‘de lucht in’ richting Bangkok, Thailand.
Prima vlucht en een goed verblijf bij Greenwoodtravel, ons reisbureau waarmee ik deze mooie reis heb uitgestippeld. Zij hebben een prachtig modern koloniaal ingericht gebouw wat fungeert als kantoor en gastenverblijf. Heerlijk om bij te komen en zo met de reis te beginnen, super!
De volgende morgen na een heerlijk ontbijt hebben we de dag in gevuld met een fietstocht bij ABC tours, echt een aanrader. De gids, een Thai met de naam Eddie, want zijn echte naam kunnen we niet uitspreken, nam ons op sleeptouw.
Fantastisch!
In het begin voelde ik mij alsof ik kamikase aan het doen was maar heb uiteindelijk een knop om gezet. Niet druk maken om de putten en losse tegels en de vele auto’s en brommers die als vliegen om je heen zitten maar gewoon door blijven fietsen als een slinger achter Eddie aan.
De geur van geroosterd vlees, de heerlijke kruiden en dan weer het frisse waspoeder maakt dat je weet...,Yes ik ben weer in Thailand!
Leuk om langs de markt te fietsen en al het verse fruit te zien liggen. De tocht ging ook onder het spoor door waar honderden Thai leven die denk ik niet ingeschreven staan. Uiteindeljk kwamen we aan bij het water, alle fietsen gingen te samen met ons in een longtail boot en zo vaarden we naar de andere kant van Bangkok, de countryside. Prachtig natuur gebied waar veel boeren wonen. We fietsten over smalle betonnen platen dwars door de jungle. Karel noemt het gekscherend ‘het Poellijkse pad’ , dit is een pad van nauwelijks een meter breed in Poeldijk waarbij velen de sloot in gegaan zijn met teveel drank op ;-)
Ondanks dat ik mijn ogen strak op de platen gericht hield heb ik toch mooie blauwe vlinders en veel felgekleurde bloemen gezien.
Wow wat was het een belevenis, goed opletten met name als je een bocht moest maken. In onze groep zat ook een Koreaan. Met zijn geschoren kapsel leek hij als twee druppels water op zijn president, Kim Jung Un. Hylarisch om hem te zien fietsen! Welnu Kim presteerde het om van die betonnen plaat af te fietsen, zo het moeras in! Paniek alom ook omdat z’n bril verdween in de modder. Eddie kreeg er een trillip van maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Kim ging weer op de fiets met zijn stoicijnse gezicht en de tocht hebben we afgesloten met een heerlijk koude cola ;-)
Ben inmiddels ook al in en uit elkaar gevouwen bij de massage, heerlijk om weer in Thailand te zijn!
08 Februari 2019 - 11:55
Ria De Wit:
Hallo Yvonne en Karel. Wat leuk om jullie reisverslag te lezen. Vooral de fietstocht, zou ik niet durven. Verder veel plezier op jullie reis en lieve groeten van mij. -
08 Februari 2019 - 11:57
Suuz:
Geniet lieffies, het is jullie gegund :)
Kusjes vanuit het winderige, grijze noorden van NL. -
08 Februari 2019 - 13:10
John:
lieve vrienden zo te belezen weer een start van een spectaculaire trip. Geniet ervan we zijn benieuwd naar jullie nieuwe verhalen. Big hugs uit Pijnacker -
08 Februari 2019 - 14:03
Hillie Van Der Eijk:
Leuk verhaal. Fijn dat jullie zo genieten. Groeten -
08 Februari 2019 - 17:26
Marianne:
Hehe. Eindelijk wezen fietsen! Geen idee wat jullie route is, ik ben benieuwd. Heel veel plezier. -
08 Februari 2019 - 19:31
Fa:
Jeetje wat leuk alweer!
Ik ga een keer mee hoor!! Neem wel een reserve bril mee dan hahaha
X -
09 Februari 2019 - 15:05
Manda:
Lieve broer en zus, wij wensen jullie een hele fijne tijd! Geniet ervan!
Liefs,Georges
en.