Abu Dhabi
Blijf op de hoogte en volg ivonne
13 Februari 2013 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
Ik dacht dat Dubai indrukwekkend was maar dit spant de kroon! Ongelooflijk wat hier gebouwd is in de afgelopen 5 jaar...! De stad is nog steeds aan het bouwen en dat duurt tot 2030...Dan is het waarschijnlijk de meest moderne stad ter wereld...De gebouwen zijn echt een hoog standje qua architectuur.
Er is een toren heel hoog en lijkt op een opengevouwen krant, een toren met als dak de vleugels van een adelaar.Ook het Ferrari gebouw waar formule 1 races gehouden worden ziet er spectaculair uit! Voor het dak is 2x zoveel staal gebruikt als de eifeltoren en erop zie je het grootste logo ter wereld, bizar toch?!De racebaan gaat onder een hotel door die in de avond van kleur verandert doordat 8000 stukjes glas verlicht worden met led lampjes.
Naast supermoderne gebouwen hebben ze ook mangrove plekken, dat zijn zout waterplekken die onder water komen en ook weer droog komen te staan.Volgens onze gids een kindergarten voor de zeedieren!
De moskee hier is echt enorm groot, je mag erin als niet moslim maar ze zijn erg streng wat betreft kleding...Nellie mocht er bijna niet in omdat ze haar enkels zagen! de mannen gingen in hun witte jurk en vielen haast niet op tussen de Arabieren...Van binnen zie je prachtige muren met bloemen van marmer, het enorme tapijt is handgeweven en heeft speciale naden zodat iedereen kan bidden zonder de voeten van de ander voor hem te kriebelen...
14 Februari 2013 - 15:45
Ineke:
Grappig he, wij hebben ook nog meer genoten van Abu Dhabi als van Dubai Superstad! Strijd tussen de sheiks! Have Fun!